|
Nightwish Diskusní fórum fanklubu skupiny Nightwish
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Aliyah

|
Zaslal: pá 14. srpen 2009 - 22:13 Předmět: Islandština |
|
Prosím vás, nevedel by mi niekto povedať, ako prečítať mená Aðalsteinn, Svana a Lilja a slovo dóttir? Som už úplne zúfala, hľadám to na nete celé hodiny, ale toto snáď naozaj nikde nie je. už som si to poskladala podľa výslovnosti jednotlivých hlások a nakoniec nájdem podobné slovo, ktoré sa číta úplne inak. Pomohla by aj "čítačka" , ale to už asi chcem nemožné
Dopredu ďakujem, snáď to niekto z vás bude vedieť.  |
|
|
|
|
 |
Lomikar
Založen: 27.12.2007 Příspěvky: 153 Bydliště: Jsem paneláková krysa-Praha
|
Zaslal: st 11. listopad 2009 - 17:02 Předmět: |
|
Tak vážně nevím, jestli ti to ještě k něčemu bude, ale dóttir čtou normálně /dóttir/ a samozřejmě je to koncovka za jménem, znamenající dcera.... To ostatní nevím, islandsky nemluvím , ale zdá se mi, že všude, kde je "óa" vyslovují "oua"... Hm, což ale není tvůj případ... No, pokud na to nezapomenu, tak se ti zeptám (takže s ničím nepočítej, já totiž většinou zapomenu úplně všechno ) |
|
|
|
|
 |
Aliyah

|
Zaslal: út 1. prosinec 2009 - 21:27 Předmět: |
|
Dakujeem! ja som sa stihla pytat, ale nikto nevie, ani na stranke severske listy, pritom mi bolo odpisane, ze je tam vela odkazov aj s vyslovnostou /je mozne, ze som slepa, ale nic podobne tam nevidim / |
|
|
|
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|