|
Nightwish Diskusní fórum fanklubu skupiny Nightwish
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jezura

|
Zaslal: po 9. listopad 2009 - 20:21 Předmět: |
|
Nefertari II.: No, mě se líbil i film, ale knižní předlohu mám už dlouho na seznamu... |
_________________ I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
-- W. B. Yeats |
|
|
|
 |
Marigold

|
Zaslal: po 9. listopad 2009 - 20:46 Předmět: |
|
| Nefertari II. napsal(a): | No tak mě teď chybí pár desítek stran do konce Noční Hlídky. A musím říct, že jsem velmi příjemně překvapena Dle ohlasů na film jsem čekala nějakou blbost, ale nakonec to bylo vážně super!  |
Naprosto geniální knížka! Stejně tak jako statní Hlídky - čet sem teda jenom Noční, Denní a Šerou... Film s tim fakt moc společnýho (naštěstí) nemá . |
_________________ I can't believe I turned so vile
How could I've ignored her smile?
Last.fm |
|
|
|
 |
Seeker52

|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 7:06 Předmět: |
|
Už jsem měl potřebu hluboce zaříznout to období bez knih, tak jsem to vzal od podlahy:
China Miéville - Město & město
...na přebalu nelhali, že se to podobá 1984 (kterou jsem četl), a to jsem zatím jen ve čtvrtině, takže ještě čekám nějakou šílenost (a podle mých informací o Miévillovi se radši připravím na to, že nebude jedna ). |
_________________ I used to like the rainfalls - to feel tender bites
of grey city water on my white, clean face
pure from the start - dirty to the end
drawing diagonal marks - shutting me into a private prison with bars of water on skin |
|
|
|
 |
Ellrohir

|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 10:56 Předmět: |
|
v Levnejch Knihách jsem našel Kongo od Crichtona...film jsem kdysi viděl a byla to hrozná blbost, ale kniha je pochoptelně řádově lepší |
_________________ "Podívejte se, i já bych si přál tak jako příjemnou budoucnost
Kdy se z metalových holek stanou metalové babičky
Budou vyšívat loga Darkthrone a Master’s Hammer do svetrů vnoučatům
Našim vnoučatům.."
http://ellrohir.blog.cz |
|
|
|
 |
demilich

|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 10:56 Předmět: |
|
| Nefertari II. napsal(a): | No tak mě teď chybí pár desítek stran do konce Noční Hlídky. A musím říct, že jsem velmi příjemně překvapena Dle ohlasů na film jsem čekala nějakou blbost, ale nakonec to bylo vážně super!  |
pockej na dalsi dily... tohle je jedna z mala sag u ktery bych si troufl tvrdit ze ma vzestupnou kvalitu - osobne mam nejradej asi poslednich 20-30 stranek "Posledni hlidky" ty jsou proste dokonaly
co se tyce filmu tak me se docela dost libil, ne ze by byl nejakej uzasnej ale bylo na nem strasne videt ze to neni typickej hollywoodskej film ale ze je uplne jinej |
_________________ Tell me about the waters of your homeworld, Usul.
-------------------------------------------------------------
War. War never changes... |
|
|
|
 |
Morana

Založen: 8.3.2007 Příspěvky: 644 Bydliště: Žilina/Bratislava
|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 12:42 Předmět: |
|
uf, robíte mi strašné chute s tými hliadkami... asi si vypýtam od ježiška, lebo až dočítam zaklínača, tak nemám čo ďalšie  |
_________________ We are the wounds and the great cold death of the earth. . . |
|
|
|
 |
Kostěj Nesmrtelný Moderátor

|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 12:58 Předmět: |
|
Já vám musím doporučit nový, třetí vydání (po téměř čtyřiceti letech!!) sbírky klasickejch hororovejch povídek Tichá hrůza, který vybral a přeložil pan Tomáš Korbař, dej mu pámbu věčnou slávu. Najdete tam povídky převážně anglických a amerických autorů z rozmezí čtyřicátých až šedesátých let, od klasiků žánru jako Ray Bradbury a Daphne du Maurier (předloha k Hitchovým Ptákům) až po autory, co si k hororu jen tak odskočili od "vážný" literatury. Na některých povídkách se sice nepatrně podepsal zub času, ale třeba taková "Byl to démon", "Malý vrah", nebo "Boulterovi kanáři" vám i dneska dokážou ve vytopeném bytě snížit pocitovou teplotu o pěknejch pár stupňů
No a ještě jedna poměrně důležitá informace - v síti knihkupectví Kanzelsberger jsem viděl tenhle polozapomenutej klenot (fakt mám tu knížku hodně rád) za směšnou cenu 89,-
P.S: pokud patříte k fanouškům strašení řekněme...hm, fyzičtějšího rázu, tak tohle asi nebude úplně pro vás. Jsou to čtyřicátý - šedesátý léta, nezapomínejte  |
_________________ Burn me in water.
Drown me in fire. |
|
|
|
 |
lancelot

Založen: 3.10.2007 Příspěvky: 563 Bydliště: Praha (pres tyden) Budějky (vikend)
|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 18:25 Předmět: |
|
Richard Feynman: To snad nemyslite vazne. Tak po tehle knize se mi bude hodne stýskat, je neuveritelne lidska. Vypraveni o zivote genialniho fyzika, nositele Nobelovy ceny. Nenechte se odradit tím slovem fyzika, nejsou tam zadne vzrorce, poučky, rovnice. Zato je tam o tom jak autor maloval, balil zeny na baru, jak otviral sejfy, hral na bubinky, ucil se japonsky a maloval atd atd.....Knizka nejen pro pobavení, ale i zamysleni. (zvlast pro vedecke pracovniky. ) |
_________________ vše co je podstatné, je očím neviditelné |
|
|
|
 |
Martin Administrátor

|
Zaslal: út 10. listopad 2009 - 19:17 Předmět: |
|
Tak si sežeň další, Richard jich napsal více. Doma máme minimálně ještě jednu, možná i dvě, takže tahle není jediná. |
_________________ "So this is how liberty dies... with thunderous applause."
—Padmé Amidala |
|
|
|
 |
Tarilla

|
Zaslal: čt 12. listopad 2009 - 22:59 Předmět: |
|
Co jsem tuhle novinku zjistila, nevím, jestli se mám radovat, nebo zlobit. Jakou novinku? No přece tu, že znova vydávají Posledního jednorožce a aby toho nebylo málo, tak k tomu přidali i novelu Dvě srdce, která na příběh navazuje - ale je to hodně volné pokračování - a kterou bych si už hodně dlouho chtěla přečíst (vlastně od chvíle, co jsem se dozvěděla, že něco takového existuje). Že bych si to koupila ještě jednou...?
Nakonec jsem se znova zanořila do "svého" vydání, které jsme před pár lety horko těžko sháněli. |
_________________ I am what I am. Someone has to be.
Pak ten menší pán řekl:
Dále řekl:
A nakonec řekl:
(Tyto výroky jsou příliš dobře známé, aby vyžadovaly opakování, všechny lze najít v jeho vydaných spisech.) |
|
|
|
 |
George

|
Zaslal: pá 11. prosinec 2009 - 18:19 Předmět: |
|
Hassan Bajev: Přísaha - chirurg pod palbou
Napínavé paměti plastického chirurga Hassana Bajeva, který se za války vrátil do Čečenska, aby léčil zraněné ať to byli civilisté, čečenští bojovníci či ruští vojáci. Během první i druhé čečenské války zachránil tisíce životů bez ohledu na jejich příslušnost a jen zázrakem unikal všudypřítomné smrti. Kniha je jedinečným exkurzem do čečenského života, kultury a tradic, stejně jako popisem odvrácené strany války. |
_________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. Edmund Burke
"Suit Up" |
|
|
|
 |
Mel-Ina

|
Zaslal: pá 5. únor 2010 - 12:20 Předmět: |
|
Doktor Živago od Borise Pasternaka. |
_________________ Tak řečníš, až se mluvkou zveš,
tak člověk ctný, jak šat má lepý,
tak mnoho jíš, že dávit chceš,
tak špatný jsi, jak praví klepy,
tak ďábla zveš, až k tobě vejde.
(Francois Villon) |
|
|
|
 |
Ellrohir

|
Zaslal: pá 5. únor 2010 - 13:29 Předmět: |
|
právě jsem otevřel "O umění válečném" od Mistra Suna  |
_________________ "Podívejte se, i já bych si přál tak jako příjemnou budoucnost
Kdy se z metalových holek stanou metalové babičky
Budou vyšívat loga Darkthrone a Master’s Hammer do svetrů vnoučatům
Našim vnoučatům.."
http://ellrohir.blog.cz |
|
|
|
 |
Angel

|
Zaslal: čt 10. červen 2010 - 9:26 Předmět: |
|
NARRENTURM - SAPKOWSKI ANDRZEJ |
_________________ Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jen existuje. |
|
|
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|