Obsah fóra Nightwish Nightwish
Diskusní fórum fanklubu skupiny Nightwish

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Therion
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Nightwish -> Rock a metal
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vosje

PříspěvekZaslal: ne 24. srpen 2008 - 15:38    Předmět: Citovat

No, vzhledem k tomu, že se prý Therion rozpadli, začínám uvažovat o tom, že si to DVD koupím, protože oba poslední koncerty, co u nás měli, se mi podařilo docela blbě prošvihnout, za což bych si sice nejraději nafackovala, ale už se s tím nedá nic dělat. Tak aspoň ten živák, abych měla.

http://www.andrematos.cz
http://www.last.fm/user/vosjecz/
http://www.myspace.com/vosjecz
http://www.myspace.com/andrematosczsk
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ARCH_ENEMY

PříspěvekZaslal: ne 24. srpen 2008 - 18:50    Předmět: Citovat

vosje napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že se prý Therion rozpadli, začínám uvažovat o tom, že si to DVD koupím, protože oba poslední koncerty, co u nás měli, se mi podařilo docela blbě prošvihnout, za což bych si sice nejraději nafackovala, ale už se s tím nedá nic dělat. Tak aspoň ten živák, abych měla.

Christopher hodlá s novými spoluhráči pokračovat pod jménem THERION, nová fošna bude v roce 2010.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stick

PříspěvekZaslal: ne 24. srpen 2008 - 20:43    Předmět: Citovat

Zpráva o jejich rozpadu zrovna když se mi začali líbit ? No tak to snad ne. Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
Seeker52

PříspěvekZaslal: po 25. srpen 2008 - 18:34    Předmět: Citovat

To nebyl rozpad v pravém slova smyslu...Christopher se rozhodl s bratry Niemanny a Petterem Karlssonem ukončit spolupráci, protože měli rozdílné názory a vize do budoucna. Což ovšem neznamená, že by je natvrdo vyhodil a vymazal ze života: rozešli se v klidu, po domluvě, bez žádných dopisů ani nic takového.
A jak už Arch Enemy řekl, nevá fošna bude kolem roku 2009, do té doby ještě vydají jedno DVD.

Viz. Email from Kliffoth v angličtině...až si najdu trochu času, přeložím ho.

drawing diagonal marks - shutting me into a private prison with bars of water on skin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Seeker52

PříspěvekZaslal: út 26. srpen 2008 - 20:51    Předmět: Citovat

No, tak jak jsem se k tomu dostal a proč až teď?

Tenhle živák mi byl koupen k mým 18. narozeninám (okolnosti vynechám) a dával si, podobně jako Ayreon - 01011001, celkem slušně načas, než přišel do mých rukou...

Jednotlivé písně:

Der Mitternachtslöwe - poměrně rychlý start, Snowy na sobě měl kožich, kterej hned po skončení písničky sundal (že by mu bylo vedro? Very Happy ), ale...nemůžu si pomoct, že to není ideální startovní písnička, protože vokály jsou takové táhlejší. Nicméně celkem fajn.

Schwarzalbenheim - tak tohle už je dámy a pánové jiné kafe, které aspoň mě dostalo do varu hned co Lori začala písničku zpěvem partu "Hörtet ihr de Hammer hall?" Snowy se zase vytáh, když zpíval sloky s knihou v ruce, jako by z ní předčítal. Nepoznal jsem, jestli tam ty texty měl fakt napsaný, ale vypadalo to efektně. Smile

Blood of Kingu - další sypačka, která mě rozhodně nezklamala, Matsovi se povedlo pěkně rozehřát publikum (i se mnou to hnulo, při představě, že bych tam byl taky Smile ). V poslední sloce se k němu naplno přidali ostatní tři a publikum to nadšeně uvítalo.

The Falling Stone - de facto duet vokalistek: Lori a Katarina předvedly přesně to, co bylo na albu a ještě k tomu přidaly něco extra - duet doslova tváří v tvář, kdy byly nějakých 10 cm od sebe a slastně na sebe hleděly. Smile Obzlášť z Katarininých vykulených očí jsem chytal záchvaty smíchu. Very Happy

An Arrow from the Sun - Kostějovi se na koncíku v Praze líbil Typhon daleko víc než z alba...podobné pocity mám při této písni, která v podání Snowy Shaw & Lori Lewis dostala opravdu svěží kabátek a je mnou řazena jako nejotevřenější a nejemotičtější písnička z celého DVD. Náboj skupině evidentně dodával jeden fanoušek se švédskou vlajkou, se kterou mával. Smile

Deggial - k tomuhle stačí říci, že to byla pohodovka, která se na konci rozšlapala a připravila publikum na další umělecký kus. Další z edice "lepší na koncertě jak na albu."

Wine of Aluqah - a pozor, přišla břišní tanečnice! Nášleh na obzoru! Kdo si pamatuje z Prahy, má výhodu, výkon zúčastněných byl velmi podobný, ne-li stejný...nač měnit koncepty, když fungují, že? A tady funguje velmi dobře. Smile

The Perennial Sophia - krásně procítěně pro vás dnes zpívají Katarina Lilja a Mats Léven, děkujeme za pozonost. Very Happy Purpurové osvětlení dodávalo nádech lehkého tajemna...chyběly pomalu jen zapalovače, ale na ty taky došlo... Smile
Ale co nechybělo, bylo "Shekinah, Shekinah! Ah!" Very Happy

The Son of the Sun - a zase rozjezd. Hlas Lori a její charisma daly té písni tu šťávu, jaká chyběla některým na albu.
Jeden fanoušek si dokonce krátce zkusil, jaké to je být nesen na rukou publika.

Son of the Staves of Time
- dva synové po sobě, tentokrát měl víc práce Mats a Lori zpívala jen ženské party. Kdo viděl video na youtube, ví co tam bylo. Můj názor: Mats to rozjel a publikum (a já, obzvlášť ke konci) mu to ochotně žralo. Very Happy

Birth of Venus Illegitima - po dvou rychlovkách přichází zvolnění. Ještě teď se přistihávám jak se Snowym a Matsem zpívám "O Venus Illegitima" a užívám si tu pohodu (s kávou Dadák Very Happy ).

Tuna 1613 - Snowyho sólovka, kterou bezvadně využil k "manipulaci s publikem." Jinými slovy to pěkně rozpálil v hlavním fanouškovském kotli a nechal principála zazpívat "666" s mikrofonem v rozkroku. Very Happy Toho chlapa si nepouštějte na tři metry k tělu. Laughing
DOOM!

Drum Solo - to je hnus, ostatní jsou odpočívat a Petter Karlsson tam má to publikum ukočírovat sám... Very Happy Tady je ale vidět, jakýho měli Therion schopnýho bubeníka a baviče v jednom. Po asi dvou minutách se k jeho bubnování přidali se sólo bubny Snowy a Mats a předvedli pěknou bubenickou práci a taky šerm s paličkami (vyhrál Mats). Very Happy

Muspelheim - "I want you to sing one simple word: Kaun!" A pak to spolu rozjedem! Very Happy Katarina zase házela pěkný škleby a pohledy, až jsem se mohl potrhat smíchy. Jinak ale musím ocenit, že se naučili taky něco ve švédštině, ještě k tomu tak rychlou věc. Všechna čest. Smile

The Rise of Sodom and Gommorah
- břišní tanečnice Ariel se vrací na scénu! A má ty krásný křidýlka jako v Praze! A umí s nima stejně krásně mávat! Very Happy Radost pohledět na pěkný baby a poslouchat tu spolupráci hlasů a nástrojů. (Meline, našel bys mezi fotkama ty kozy? Very Happy no co, jsem jenom chlap)

Ginnungagap - další rozjezdovka, kterou na začátek okořenili bubnováním Snowy a Mats, ale po první sloce už pokračovali na vokálních vlnách. Lori dokázala, že vysoko zpívat jí taky jde a následovala nekompromisní smršť hlasů a nástrojů, která držela dav v trvalé tenzi. Není co dodat.

Grand Finale - první imaginární odchod skupiny. Vokalisté přišli s černými prapory a postavili se do řady a jen se koukali na to, jak se dav zatím skvěle baví. Po dohrání posledníh tónů všichni zamávali a "odešli"...

Lemuria - ...ale jen proto, aby se pak mohli na vyklizené pole vrátit Mats s kytarou a Lori. A v davu začaly žhnout zapalovače...a všichni se pomalu vraceli...a vládla všeobecná pohoda. I u mě v pokoji...

Wand of Abaris - pracovně Snowy s oštěpem a jeho kvílení do mikrofonu. Very Happy Opravdu, když dozpívá svoji první vokální linku, tak do toho mikrofonu natvrdo kvílí (i na albu) a vypadá přitom jak Imperátor ze starých Star Wars. Laughing Pak si bez okolků tím oštěpem sejme Chrise a ještě se tomu zasměje do mikráku jeho typickým stylem. Takže vzdálenost se prodlužuje na 5 metrů. Very Happy Ale divadýlko to bylo dooost dobrý.

Nightside of Eden
- sloky zpívaly holky a tady bych vypíchl Snowyho v refrénu: měnil polohy hlasu jako chameleon. Jednou zpíval strašně nízko, pak zas skoro kvílel a potřetí to zkombinoval, chíli kvílel a pak si zpíval nízko. Jak to ten chlap dělá? Smile

To Mega Therion
- vlajková loď téhle skupiny, nikdy nechybí na koncertě. Všichni do toho dali, co mohli, kvartet vokalistů tomu fakt "dával koule", ale...v refrénu mi publikum přišlo, jako by nevěděli, co maj zpívat...což bylo trochu škoda, jinak bych se tomu nebál dát 9,999/10. Následoval druhý fingovaný odchod skupiny. Po krátké pauze měl Snowy monolog a představil členy skupiny. Nejvíc jsem se zasmál u "And...and all the way from HELL!! In other words, America! Lori Lewis!" Very Happy

Thor (The Powerhead) - závěrečná, tedy šílená. Very Happy Snowy si asi v zákulisí něčeho šlehnul nebo já nevím co...nicméně, když nezpíval svým extraječákem, tak pobíhal po pódiu a mával s kladivem, ztrácel rovnováhu a padal nebo nechal bubeníka zpívat refrén. Very Happy To co se dělo během týhle písničky na pódiu si radši nechám pro sebe, dokud to nebudu někde pouštět, protože to stojí za to, abyste to viděli a nezkazil vám to. Very Happy

Omlouvám se za délku, jakožto i za případné gramatické, pravopisné a jiné disproporciální chyby, které by se v článku eventuelně mohly vyskytnout.[/i]

drawing diagonal marks - shutting me into a private prison with bars of water on skin
Stick

PříspěvekZaslal: st 27. srpen 2008 - 13:15    Předmět: Citovat

Wow tak na závěr cover od Manowar? To si budu muset poslechnout. Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
Jezura

PříspěvekZaslal: ne 14. únor 2010 - 15:25    Předmět: Citovat

Kapela ohlásila dvě zastávky v český luzích a hájích v rámci turné k plánované desce:

Therion napsal(a):
2010-11-05 Czech Rep. Zlin Masters of Rock Cafe
2010-11-26 Czech Rep. Prague DK Vltavska

S kým se uvidím v Praze? Wink

Tread softly because you tread on my dreams.
-- W. B. Yeats
Kostěj Nesmrtelný
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne 14. únor 2010 - 15:49    Předmět: Citovat

Rozhodně pojedu Smile

Nefertari II.

PříspěvekZaslal: ne 14. únor 2010 - 16:34    Předmět: Citovat

Jaj, to si nenechám ujít, ale na rozdíl od vás ve Zlíně Wink

http://s2.gladiatus.cz/game/c.php?uid=104646
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
TheMelin

PříspěvekZaslal: ne 14. únor 2010 - 20:45    Předmět: Citovat

Jasná Zpráva ... JUCHUCŮ Twisted Evil Shocked

RayeR

PříspěvekZaslal: po 8. březen 2010 - 22:20    Předmět: Citovat

Byl sem na nich predpredloni v Roxy a byl to nezapomenutelnej zazitek. Takze urcite si je v Praze nenecham ujit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ARCH_ENEMY

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 - 8:10    Předmět: Citovat

http://www.youtube.com/watch?v=8nnbQd876xw
No nějak odvázanej z toho nejsem... Snad tam budou i lepší kousky. No ani předchozí gothická kabelka mě nedokázala dostat do extáze. Naopak tolik kritizované předchozí Sirius B a Lemuria mě dost baví, jen mám pocit, že tehdy mohli vydat jedno album s tím nejlepším z obou. To by byla exkluzivní fošna.
TheMelin

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 - 15:58    Předmět: Citovat

Jop ... to se mi líbí ... napjatě očekávám zbytek a na koncert se nevýslovně těším.

RayeR

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 - 17:26    Předmět: Citovat

No je to takovy prumerny, pockejme na zbytek alba...
Na Sirius B je paradni pecka Voyage Of Gurdjieff Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kostěj Nesmrtelný
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt 26. srpen 2010 - 19:24    Předmět: Citovat

Mě to taky nechává celkem chladný. Spíš než kabelkovitost v tom slyšim právě průměrnost předchozích desek.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Nightwish -> Rock a metal Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 6 z 7

Přejdi na: