|
Nightwish Diskusní fórum fanklubu skupiny Nightwish
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ellrohir

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 8:16 Předmět: |
|
tak zaprvé jsem tam nebyl, takže nemám co hodnotit...
a zadruhé, nevím jestli se to už doneslo k vám tady, ale na jiných fórech jsem už psal několikrát, že se mi sice pořád líbí hudba Manowar, ale že mě současné akce DiMaia a spol. v reálném životě pěkně serou - jeden příklad za všechny - soudní spor Magic Circle s Rhapsody...ani nevím, jak to dopadlo, ale soudě dle toho, že Rhapsody vydali nové album, tak snad dobře  |
_________________ "Podívejte se, i já bych si přál tak jako příjemnou budoucnost
Kdy se z metalových holek stanou metalové babičky
Budou vyšívat loga Darkthrone a Master’s Hammer do svetrů vnoučatům
Našim vnoučatům.."
http://ellrohir.blog.cz |
|
|
|
 |
Hooya

Založen: 1.4.2006 Příspěvky: 1645 Bydliště: Dolní Bojanovice (Jižní Morava)
|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 15:23 Předmět: |
|
Škoda, těšil jsem se na tvé postřehy. S Rhapsody to dopadlo tak, že od Magic Circle Music odešli k Nuclear Black a vydali další desku, takže pro ně jedině dobře. |
_________________ Who I am?
In the back of my awareness I find words
I will call myself…
GOD
And I will spend the rest of forever
Trying to figure out who I am
http://www.last.fm/user/hoblovatko |
|
|
|
 |
demilich

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 15:46 Předmět: |
|
ja to vezmu hodne zkracene:
1. - navstevnost - zdalo se mi ze tam bylo letos pomerne "malo" lidi (myslim tim min nez loni)
2. - organizace - byla prumerna, sekuritaci letos vlastne byli jenom do poctu a resili akorat pi**ny (zakaz vstupu s pivem jine znacky nez pilsner, strhavani obalu z pet flasek (asi opet narizeni z vrchu kvuli nasmlouvanym prodejcum))
3. - hudba - vzhledem k tomu ze jsem se hudebne posunul prece jenom uz ponekud do jine sfery nez je metal, tak me tam nic moc nenadchlo:
- Tarja si ocividne libuje v pomalejch pisnickach takze sme tam vsichni prakticky spali.
- Kai Hansen asi starne protoze jeho sola byli snad jeste delsi a nudnejsi nez ty v podani Manowar.
- Lordi sice umej udelat sou ale podle toho co sem videl se mi zdalo ze jedou cca 50% na playback.
- Takze prvni pricky na zebricku nejlepsich koncertu letosnich Masters opet obsadili ceske kapely - Harlej, Doga.
4. - objev - letos toto oznaceni v mym pripade dostala Doro, ktera sice zpiva vyslovene tuctovy veci ale ma nadhernej hlas(chraplak).
5. - uz me nic nenapada... snad jenom to ze pokud se pristi rok neukaze nekdo hodne zajimavej tak nejspis pojedu na nejakej jinej festival... |
_________________ Tell me about the waters of your homeworld, Usul.
-------------------------------------------------------------
War. War never changes... |
|
|
|
 |
ARCH_ENEMY
Založen: 30.3.2008 Příspěvky: 379 Bydliště: Hlavní město piva Plzeň
|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 17:58 Předmět: |
|
Z dalekých západních Čech s programem v červencovém Sparku si dovolím oponovat tvrzení, že se festival posouvá někam pryč od metalu. Vždyť Sabaton a Salamandra je určitě metal, Masterplan, co měli být taky. Z pátku Destruction, Epica, Queensryche, Manowar taky, stejně tak sobotní Behemoth, Primal Fear, Annihilator a Gamma Ray. V neděli se minimálně Arakain, Doro a Accept také musej zařadit k tomuto žánru. No a vzhledem k tomu, že se festival jmenuje Masters of Rock, tak je vcelku pochopitelné, že příležitost dostanou i kapely jiných rockových stylů. Bylo tomu tak, pokud vím od počátku. Metal vždy byl podstatnou částí MORu, ale festival nikdy nebyl jen a pouze o něm.
No a Tarju si přece doslova vyřvali lidi, co nadávali na loňské vystoupení Nightwish a tvrdili, že tím Pragokoncert jim tím vynahradí ten prý hrozný propadák. Tak se pravděpodobně potvrdilo moje očekávání, že to oproti loňským Nightwish zas taková bomba nebude. |
|
|
|
|
 |
Kostěj Nesmrtelný Moderátor

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 18:22 Předmět: |
|
On ale Demilich píše, že jeho vkus se posunul od metalu pryč, ne festivalová dramaturgie. |
_________________ Burn me in water.
Drown me in fire. |
|
|
|
 |
demilich

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 18:36 Předmět: |
|
presne jak pise kostej - festival je i nadale metalovej (ikdyz se jmenuje masters of rock ),ale ja uz proste metal moc neposloucham.
ad Tarja: ona Tarja nebyla az takovej propadak, me se to docela i libilo, ale v tech 11 vecer co hrala proste pomaly pisnicky nejsou moc dobrej napad, chtelo to holt jenom vybrat rychlejsi veci a bylo by to ok (co se tyce profesionality tak to bylo nepomerne lepsi nez NW loni)
jinak jeste kdyz jsi zminil ty masterplan... v prubehu festivalu jeste doslo ke stazeni Delain (prej nemocnej bubenik co sem tak zaslechl) |
|
|
|
 |
ARCH_ENEMY
|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 18:54 Předmět: |
|
| demilich napsal(a): | presne jak pise kostej - festival je i nadale metalovej (ikdyz se jmenuje masters of rock ),ale ja uz proste metal moc neposloucham.
ad Tarja: ona Tarja nebyla az takovej propadak, me se to docela i libilo, ale v tech 11 vecer co hrala proste pomaly pisnicky nejsou moc dobrej napad, chtelo to holt jenom vybrat rychlejsi veci a bylo by to ok (co se tyce profesionality tak to bylo nepomerne lepsi nez NW loni)
jinak jeste kdyz jsi zminil ty masterplan... v prubehu festivalu jeste doslo ke stazeni Delain (prej nemocnej bubenik co sem tak zaslechl) |
OK beru zpět, to jsem jsem v rychlosti přehlédl. A zrušení jedný a ještě ne večrní kapely není zas tak strašný skóre. |
|
|
|
|
 |
ARCH_ENEMY
|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 18:58 Předmět: |
|
A kdo vlastně bubnoval u Destruction???? |
|
|
|
|
 |
faldicek

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 19:18 Předmět: |
|
Pro mne pozitivní objev jednoznačně Axel Rudy Pell, perfekní hudba, hnsed po návratu jsem si obstaral jejich alba... |
|
|
|
|
 |
demilich

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 19:18 Předmět: |
|
no vzhledem k tomu ze Delain pro me byli mezi 3-ma nejocekavanejsima kapelama letosniho moru tak to docela zabolelo
destruction - netusim, v okamziku kdy sem se byl podivat na zvuceni a videl sem prave misto platna delain destruction tak sem se na pate obratil a sel zpatky do ameby na pivo... |
|
|
|
 |
ARCH_ENEMY
|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 21:24 Předmět: |
|
| demilich napsal(a): | no vzhledem k tomu ze Delain pro me byli mezi 3-ma nejocekavanejsima kapelama letosniho moru tak to docela zabolelo
destruction - netusim, v okamziku kdy sem se byl podivat na zvuceni a videl sem prave misto platna delain destruction tak sem se na pate obratil a sel zpatky do ameby na pivo... |
Chápu, že v takovym případě to zamrzí, ale mě teda Delain před Sonatou nijak nenadchli, pro mě tuctová female fronted kapela nedající se s WT nebo Epicou vůbec srovnávat.
Zato Destruction to je přece historie thrashmetalu (ale zatraceně živá), legenda, kult! A Schmier je i přes to, co všechno dokázal neskutečnej sympaťák, pohodář, člověk vážící si svých fanoušků. I v poloprázdnym klubu dá těm, co přišli hodinu a tři čtvrtě dlouhej koncert při kterym nechá na pódiu duši. Frajer, jakejch zas tolik na scéně neni.
THRASH TILL DEATH! |
|
|
|
|
 |
George

|
Zaslal: st 21. červenec 2010 - 23:12 Předmět: |
|
Já jsem byl s MoRem letos spokojenej. Jediné co mi letos vadilo bylo to extrémní horko, kvůli kterému se první tři dny prakticky nedalo jít na kapely za světla. Ostatní negativa jako že se někteří lidé netrefí hovnem do toiky nebo prudění ochranky už k tomu asi holt patří. Co se kapel týče, tak já jsem si tam rozhodně svoje našel, i když to byly věci ze kterých jsem si nějak na prdel nesedal (teda krom Silentů). Byly tam zklamání i příjemná překvapení a to k festíku patří. Příští rok chci jet určitě znovu a věřím, že se všema, kdo tam byli letos se potkám zase.
P.S. Tarja hrála ještě Feel for you. |
_________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. Edmund Burke
"Suit Up" |
|
|
|
 |
Pavla

|
Zaslal: čt 22. červenec 2010 - 13:28 Předmět: |
|
2George: jen oprava Beauty of the Beast
Jen k Tarje, viděla jsem její vystoupení v Praze a Zlíně a nelibuje si v pomalých věcech. Velmi jí uškodil setlist, který přizpůsobila orchestru, což o to, mě tím tolik nezklamala, ale vyrazit s tímto na metalový festival bylo hodně nešťastné a dost si tím podtrhla větev. Snad to v říjnu napraví a i nové songy Falling Awake a In for a Kill znějí víc jak slibně.
Jen ke zbytku festu, zklamání a budu se přiště velmi rozmýšlet, protože jet na fest, kde za top považuji vystoupení SSOGE je smutné. Už to ztrácí i atmosféru... |
_________________ I have something to say
...it's better to burn out than to fade away... |
|
|
|
 |
Jezura

|
Zaslal: čt 22. červenec 2010 - 13:41 Předmět: |
|
Odpadnutí Delain mě taky dost zamrzelo. Co jsem ale čet na oficiálních stránkách kapely, pokusej se přijet příští rok... |
_________________ I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
-- W. B. Yeats |
|
|
|
 |
ARCH_ENEMY
|
Zaslal: pá 23. červenec 2010 - 7:27 Předmět: |
|
Zase mi přijde férovější od kapely koncert odložit, když nějakej člen nemůže, než hrát s nějakým záskokem. Možná jinej to tak nevidí, ale mě dokáže strašně naštvat, když člověk dá prachy za nějakou kapelu a na pódiu pak stojí jinej člověk než čekal. V březnu na Gamma Ray najednou stál s kytarou na pódiu nějakej týpek z Finska neboť Henjo se musel podrobit jakýsi operaci oka. Jenže Gamma Ray dneška prostě pro mě jsou Kai, Henjo, Dirk a Daniel a když jedna čtvrtina chyběla, tak prostě můj zážitek z toho byl velmi rozporuplný, pro mě to prostě nebyli opravdoví Gamma Ray. Kdybych to věděl předem, lupen bych nekupoval. Stejně jako když Within Temptation přijeli do Prahy jen v pěti. Kvůli chybějícímu Jesperovi jsem nebyl loni v Retru na In Flames, přestože jsou moje srdeční záležitost, řekl jsem si, že prostě raději počkám na příště, až zas budou Flames kompletní (no Jesper mezitím kapelui opustil definitivně).
Nyní váhám nad Therion, protože to taky bude plný záskoků. Nejprve zmizel Snowy Shaw (pravděpodobně do Dimmu Borgir), ale říkal jsem si no dobrá, on nebyl stálým členem, takže i když je to blbý, když nahrál album, že teď na koncertech nebude, no dobrá. Ale dnes mi dost naštvala zpráva, že turné se z osobních důvodů nezůčastní ani basák Nalley Påhlsson, ale přitom hodlá i nadále z kapelou nahrávat desky a snad i jezdit na tour v budoucnu. Sakra, Beatles by taky asi nevzali na koncert náhradníka, když by Paul Mc Cartney onemocněl, či měl problémy. Iron Maiden by asi taky těžko vystoupili nez Harrise. Prostě jednou kapelu tvoří určitý lidi a tak by tihle lidi měli na pódiu hrát! A když to nejde, je férovější koncert posunout. Jenže kšeft holt je kšeft, takže se dneska vesele zaskakuje a ve spoustě kapel hraje na turné "půlka náhradníků". To je věc, která mi dost mrzí, ale asi to lepší v budoucnu nebude. |
|
|
|
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|